FAQs

Antwoorden op vaak gestelde vragen of bel ons op 077 - 465 24 90

 • Hoe weet ik of mijn tandarts Bio-energetisch is?

  Als tandarts ben ik aangesloten bij de KNMT en daarnaast ook bij de Nederlandse Vereniging voor Bio-Energetische Tandheelkunde (NVBT).

 • Worden de behandelingen van een Bio-energetische tandarts vergoed door mijn verzekering?

  Alle reguliere behandelingen die uitgevoerd worden door een Bio-energetische tandarts worden onder dezelfde voorwaarden vergoed door de verzekering als die van elke tandarts in Nederland. De tandarts overlegt altijd vooraf met u mochten bepaalde behandelingen niet in aanmerking komen voor vergoeding.

 • Wat kost een Bio-energetische behandeling?

  De Nederlandse Zorgautoriteit heeft alle tarieven voor tandheelkundige behandelingen vastgesteld. Ook de Bio- energetisch werkende tandarts kan daar niet van afwijken. U betaalt daardoor nooit meer dan de Nza als MAXIMAAL tarief heeft gesteld voor een behandeling. Bij behandelingen die duurder zijn dan € 250,- dient de tandarts een offerte te geven. U kunt prijsopgaven van verschillende tandartsen vergelijken. Behandelingen die buiten de door de Nza vastgestelde tandheelkundige behandelingen vallen, kan ook een offerte gevraagd worden. Deze kosten kunnen NIET gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar en het is mogelijk dat u deze apart en soms zelf contant aan uw tandarts moet voldoen.

 • Zijn bio-energetische tandartsen ook bevoegd?

  Bio- energetisch werkende tandarsten zijn net zo bevoegd in het uitoefenen van hun vak als niet-Bio-energetisch werkende tandartsen. Door niet alleen naar de mond te kijken maar naar de hele mens, kunnen ze in sommige gevallen een meerwaarde hebben voor patiënten.

 • Is Fluoride goed of slecht voor mij?

  Cariës is geen ziekte als gevolg van een gebrek aan fluoride, maar wordt veroorzaakt door constitutionele factoren in combinatie met onvolwaardige voeding. Fluoride is een industrieel afvalprodukt dat agressieve eigenschappen bezit en uiterst giftig is. Fluor heeft een beperkte mate van werking tot glazuurverharding maar de (negatieve) werking op de rest van het lichaam komt in de tandheelkundige opleiding onvoldoende tot uiting.

 • Mijn tandarts wil een wortelkanaalbehandeling bij mij doen. Maar ik wil dat niet. Kan ik dat weigeren?

  Uw tandarts zal goede redenen hebben voor deze behandeling. Immers het is zeer ingrijpend en prijzig. Niet in alle gevallen is zo’n behandeling de enige remedie tegen de klachten. Als u twijfelt aan de noodzaak van de behandeling of u denk dat de oorzaak wellicht niet een tandwortel is, kan u een second-opinion aanvragen. ( Let op! De kosten van een second opinion worden meestal NIET vergoed door de zorgverzekeraar) Met de second opinion kan u mogelijk een beter afweging maken en misschien uzelf hoge kosten en ellende besparen.

Kunt U geen antwoord vinden op uw vraag? Bel ons dan: 077 - 465 24 90